Beschermd Monument


Het Stenen Huis is een beschermd monument. Hieronder vind je meer terug over de geschiedenis van dit beschermd monument.

Card image

Bouwhistoriek van Het Stenen Huis

In dit artikel bespreken we de bouwhistoriek van het Stenen Huis op basis van historische kaarten. Dit artikel maakt deel uit van het bouwhistorisch onderzoek dat in 2019 werd verricht met ondersteuning van Onroerend Erfgoed Vlaanderen.

Geplaatst op 27/7/2019

Lees meer ...
Card image

Wat leren de kadastrale leggers ons over het Stenen Huis?

In dit artikel lees je wat de kadastrale leggers ons over Het Stenen Huis leert. Dit artikel maakt deel uit van het bouwhistorisch onderzoek dat in 2019 werd verricht met ondersteuning van Onroerend Erfgoed Vlaanderen.

Geplaatst op 27/7/2019

Lees meer ...

Oude Kaarten


Restaureren is een werkwoord!


Ben je nieuwsgierig hoe de restauratie vordert? Hier zijn een aantal artikels voor meer uitleg over de vorderingen van de restauratie!


Card image

Herstel van het cultuurhistorisch landschap

Eind 2018 werd gestart met het herstel van het landschap rond het Stenen Huis. In samenwerking met Regionaal Landschap Noord-Hageland en de Nationale Boomgaardenstichting werd 70 are boomgaard heraangeplant.

Geplaatst op 21/7/2019

Card image

Wat gebeurt er in Het Stenen Huis?

Vorig jaar zagen de buren veel beweging rond het Stenen Huis. Dat lijkt dit jaar anders te zijn. Hebben ze het opgegeven? Waarom zien we niets meer veranderen? Zijn de centjes al op? We lichten jullie graag toe wat we momenteel ‘uitspoken’ in het gebouw…

Geplaatst op 21/7/2019

Over Ons


Onze vzw heeft tot doel om de geschiedenis van de afspanning Het Stenen Huis te ontsluiten. Wij werken mee aan het restaureren en conserveren van het roerend en onroerend erfgoed. Daarnaast herstellen we het cultuurhistorisch landschap rond het dorpsgezicht. We willen het draagvlak voor erfgoed bij het groot publiek vergroten en organiseren daarvoor lezingen en cursussen. Verder verzamelen en ontsluiten we schriftelijk bronnenmateriaal over Tielt-Winge. Wil jij jouw steentje bijdragen? Dat kan met het volgende:
Ik wil lid worden van de vzw of Ik wil een gift doen


Over ons